Децата от 112 СУ в София помагат на свой съученик в битката с левкемията. Кампанията „ВСИЧКИ ЗА АЛЕКС”  цели да събере пари, за да спаси детето.

12-годишният Алекс е диагностициран с остра прекурсорна в лимфобластна левкемия. За съжаление, момчето не се повлиява от химиотерапия и е необходимо извършването на скъпоструваща операция в Германия, съобщава NOVA.

„Искаме да върнем усмивката на Алекс. Искаме да го върнем отново на училище. Искаме да му дадем шанс отново да е на терена с любимия си футболен отбор и да играе с нас в парка. Надяваме се парите да се съберат бързо, за да помогнем на Алекс ”, разказва майка на съученик на Алекс.

Всички негови съученици носят фланелка с надпис „Алекс, ние сме с теб”. За да изразят подкрепата си, децата са написали послания към него в тетрадка, която ще му подарят.

Началният учител на Алекс призова всички да помогнат на момчето: „Искам да му кажа, че той е в моите мисли и там го виждам като един голям и силен мъж, който е вдигнал купата по футбол на България. Призовавам хората в цяла България и извън нея да му пожелаят здраве, да го подкрепят с добра дума, със средства, така че това заболяване да остане в миналото”.

 „Алекс, ти си едно умно момче със силен характер и аз съм сигурен, че ти ще се пребориш с това предизвикателство в твоя живот. Всички сме с теб, много те обичаме и те чакаме отново сред нас”, каза класният ръководител на Алекс - Тони Вълчев.

Средства ще се събират в кутии, разположени на различни места в София. Също така можете да направите парично дарение и по банков път.

Освен любимец на съучениците си в училище, Алекс е и футболист. Момчето тренира в София спорт.

Дарителска сметка
IBAN BG96RZBB91551082921088
Банка: Райфайзен банк.
Титуляр на сметката - Оля Любомирова Георгиева-Недкова