"Виктория Скуош Клуб" в София е отворен за всички, желаещи да тренират скуош. Спортният център разполага с две зали, намиращи се на булевард "Пенчо Славейков" №12-14 (вход през ресторант "Хепи"). 

Клубът разполага с трима треньори, които са на разположение на желаещите да тренират този толкова интензивен и психически разтоварващ спорт. Работното време е от 7 часа, като цената за час е 18 лева. 

"Всеки е добре дошъл при нас! Осигуряваме на трениращите ракети и топки", споделиха треньорите от "Виктория Скуош Клуб". 

Макар да прилича донякъде на тениса и бадминтона, скуошът е доста по-интензивен и изпълнен с емоции. Това е един от най-актуалните ракетни спортове. 

Скуошът беше избран чрез гласуване в списание „Форбс” за най-здравословния спорт в света, защото осигурява изцяло модерни, потенциално конкурентни и ефективни тренировки в минимално време и пространство. Това го прави идеален за градския стил на живот, който предразполага към наднормено тегло при децата и други нарушения на метаболизма. Скуошът е прекрасен начин да се преборим с тези тенденции за доброто на човечеството и в частност на децата.

Желаещите да практикуват тази игра във "Виктория Скуош Клуб", както и да се включат в някои от турнирите, които се организират, могат да си направят резервации онлайн - ТУК!

Телефон за контакт: 0899162059 

 

ПРАВИЛА НА СКУОША:
Играе се в затворен корт, в който се използват не само страничните четири стени, но и подът. Участниците може да са двама, може да се играе и по двойки. Целта е топката да се прати към предната стена - директно или чрез рикошет в останалите стени - странични и задна. След отскачането ? от предната повърхност играчите имат право да ударят топката, преди тя да е тупнала, или най-много след едно докосване на пода. Разиграването продължава, докато някой сбърка или докато съдията не отсъди препречване - в скуош състезателите са длъжни, след като отиграят топката, веднага да се дръпнат и да оставят максимално място за удар на съперника, в противен случай им се отсъжда грешка. 
Добро отиграване на топката има, когато:
1. Преди да е отскочила втори път от пода, топката бъде пратена към предната стена, и то над "дъската".
2. При движението си към предната стена топката не трябва да докосва пода или която и да е част от тялото или дрехите на играещия с нея.
3. Топката е ударена само веднъж.
4. Топката остане в очертанията на игрището след отскачането ? от предната стена.
5. За разлика от тениса удар на чертата се смята за вън.
Всеки мач има позволено време за загравяне на топката. Това се постига с чести силни удари. Стандартно състезанията се провеждат с топки с две жълти точки.