Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Мирела Демирева донесе сребърен медал в скока на височина за България от европейското първенство по лека атлетика в германската столица Берлин. Преди последния си опит тя бе извън призовата тройка, но скочи 200 см, осигурили ѝ сребърното отличие. Тази височина е изравнено лично постижение за Демирева в кариерата ѝ.

Европейска шампионка стана фаворитката Мария Ласицкене. Рускинята се състезава в Берлин с неутрален статут и също скочи 2 метра, но от втория опит и затова финишира преди българката. Трета остана германката Мари-Лорънс Юнгфлайиш със 196 см - изравнен личен рекорд за сезона.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Демирева пропусна височината от 182 см, а после скочи от първи опит 187 и 191 см. След това 28-годишната българка записа 194 см от втори опит и рискува, пропускайки височините на 196 и 198 см. Така тя се подготвяше за 200 см, докато останалите атлетки скачаха по-ниски височини. Първите два опита на българката бяха неуспешни, но в третия тя преодоля 200 см и си гарантира минимум сребърния медал, след като Лисицкене имаше записани 2 метра от втори опит. Двете прескочиха 202 см и се пробваха директно на 204 см, но нито една от тях не успя да преодолее тази височина на летвата.

Така Демирева спечели втори пореден сребърен медал от европейско първенство на открито след този в Амстердам преди две години, когато златото бе за испанката Рут Бейтия. Българката взе сребро и от олимпиадата в в Рио де Жанейро през 2016 година.