Съпругата на легендарния руски хокеен вратар Максим Соколов е намерена убита. Заподозрян за престъплението е техният 18-годишен син. Предполага се, че той е извършил зверството пред погледа на по-малкия си брат.

Трагедията се е случила в къщата на семейството на територията на село Романовка, Ленинградска област. По първоначални данни се знае, че по-малкият син на бившия хокеист е изтичал при съседите и крещял в истерия, че брат му е нападнал майка им с нож и иска да я убие.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Органите на реда и специалните служби, които пристигнали на място, намерили в къщата тялто на жената и кървящ младеж. Предполага се, че той е опитал да се самоубие след престъплението, а в момента е настанен в болница. В медиите се появиха снимки от мястото на убийството, а полицията е започнала разследване по случая.

47-годишният Максим Соколов е сред най-ярките звезди в историята на руския хокей. Той е шампион на Русия и носител на Купата на Европа с тима на Авангард. Вратарят печели с екипа на „Сборная“ сребърен медал на световното първенство през 2002 година, а през декември 2016 година е включен в Залата на славата на клуба СКА от Санкт Петербург. Неговият най-голям син последвал стъпките му и станал вкарат на хокейния клуб СКА 1946.