Ултрамаратонецът Красимир Георгиев стартира в 10:00 часа днес очакваното с голям интерес 36-часово бягане по пътека. Основната цел на благородната кауза "36 часа" е набиране на средства за тренировъчни спортни лагери на деца, преборили рака, както и покриване на разходи за участието им на голямото международно състезание "Игри за победители". Олимпиадата за деца, преборили рака, ще се проведе след няколко месеца в Москва. 

Единственият българин, финиширал в най-тежкото състезание в света - "Бадуотър" (216 километра в Долината на смъртта), е амбициран да издържи голямото натоварване и да финишира благополучно в 22 часа утре, когато ще изминат 36 часа от началото. Планира да пробяга около 220-250 километра.

"Надяваме се да съберем за малките герои колкото се може повече средства, това е най-важното", сподели Краси Георгиев пред БЛИЦ СПОРТ преди началото на предизвикателството "36 часа".

Всеки желаещ може да направи дарение, както и да се включи в каузата и също да бяга. За целта до Краси Георгиев е разположена втора пътека. За всеки пробяган километър се даряват 10 лева, които бегачите поставят в специалната кутия. Домакин на събитието е "Park Center Sofia". 

"Ще слизам от пътеката в случаите, когато ми се ходи до тоалетна", поясни ултрамаратонецът, който докато се храни обяснимо ще намалява темпото и ще ходи. 

"Исках да го навия да спира и да слиза от пътеката, когато се храни, но твърдо отказа", сподели кинезитерапевтът Димитрина Сивкова. 

"Краси е подготвен, има много опит. Доста говорихме преди старта - кои са притеснененията му, как може да се мотивира... Ще се справи, въпреки че 36 часа е много наистина. Бягането на пътека е доста натоварващо за краката. Аз съм в бойна готовност да помагам при нужда", добави Сивкова пред БЛИЦ СПОРТ. 

"За мен не е важно постижението, рекордът, а да помогна на малките герои. Ще дам всичко от себе си", амбициран е Краси Георгиев.

Ултрамаратонецът предварително е заредил множество кадри от най-различни природни забележителности, които да гледа на монитора пред себе си докато бяга. Течният шоколад и киселите краставички пък са част от храната, с която ще се подсилва. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ИЗЛЪЧВАНЕ НА ЖИВО!!

БЛИЦ TV: Прекрасна инициатива в помощ на децата, болни от рак, включете се и вие!


Какво каза Краси малко след началото на "36 часа":