Олимпийският шампион Лим Хьо Джун отнесе едногодишно наказание заради извращение, което според законодателството на Южна Корея се определя като сексуално посегателство.

23-годишният състезател по шорттрек, носител на златен и бронзов медали от Пьонгчанг 2018, е събул панталоните на свой съотборник на публично място и пред други хора.

Това е станало през месец юни на националния тренировъчен център на Корейската федерация по шорттрек. Наказанието на Лим ще бъде в сила до 7 август 2020 г.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Само преди пет месеца Лим Хьо Джун беше голямата звезда на световното първенство, което се проведе в София. На шампионата в „Арена Армеец“ той спечели пет златни медала. Той има едно златно и две сребърни отличия от Световното в Монреал през 2018 г. Едногодишното отстраняване означава, че Лим няма да може да защитава световните си титли на планетарния шампионат в Сеул през 2020 г.

Четирима други корейски състезатели са наказани за два месеца заради употреба на алкохол. Още 14 национали при мъжете и жените са получили едномесечни отстранявания за различни провинения.