България спечели трета титла и общо пети медал само в двубоите на продължаващото в Милано Европейско първенство за 15 и 17-годишни щангисти. В кат. 69 кг при 15-годишните Карлос Насар грабна златото с двубой от 260 кг, след като победи и в двете движения, съобщава сайтът на БФВТ.

Представителят на школата от Червен бряг с треньор Илиян Илиев вдигна в изхвърлянето 113 кг, а в изтласкването постигна 147. Втори, с 11 кг по-малко се нареди състезател от Армения. Насар, чийто баща е ливанец, бе седми на Европейското миналата година.

Това е трето злато за България, която печели медали всеки състезателен ден от началото на шампионата. В двубоите имаме трима шампиони и двама вицешампиони – с титли са Насар, Ангел Русев и Ивана Петрова, а със сребро са Габриел Маринов и Иван Димов. Общо българските медали в отделните движения досега са 14 – 8 златни, 4 сребърни и два бронзови.

Тази вечер всичките ни медалисти без Насар се прибират в България, самолетът през Виена трябва да кацне на Терминал 2 на Аерогара София в 23:00 ч.