Спортният талант на "Еврофутбол" и любимец на публиката - Александър Сръндев, отново спечели в отворен турнир по триатлон. След като миналата седмица победи в "Три екстрийм – Пловдив", този път софиянецът се пребори за първото място в състезание в Правец, което се организира за втора поредна година от спортен клуб "Бегач" и събира най-много участници от всички съревнования по триатлон в страната. 

Дистанцията отново беше спринт - 750 метра плуване в езеро, 20 км колоездене по асфалтов път и 5 км бягане. Александър извоюва победата по изключително категоричен начин. Той изпревари втория и третия с над 10 минути (участникът на второ място Иван Георгиев беше на 10:58 мин. зад него, а третият Димитър Генов - на 11:35 мин.). Много силно се представи и Пламен Гостев ("Жулистан"), който завърши четвърти.

Два дни преди състезанието Сръндев гостува на бегачите от "adidas Runners Sofia" начело с треньорите им Надя Младенова и Калин Стоянов. Пред аудиторията талантът разказа доста интересни неща, обясни как се мотивира и подготвя преди тежките състезания, както и отговори на зададените му въпроси.  

Медийни партньори по програма "Спортни таланти" на "Еврофутбол" са сайтовете BLITZ.BG, actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info вестник Еврофутбол и агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".