Каратистката от КБИ „Петромакс“ Ивет Горанова беше обявена за Спортист №1 на Плевен за 2018 година. Наградата й бе връчена на церемония в Актовата зала на Община Плевен. Своите пожелания към спортистите и техните треньори поднесоха заместник-кметът Милен Яков и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев.

За втора поредна година на първо място безапелационно е Горанова, която е сред номинираните в анкетата на БЛИЦ "Спортист на България до 18 години за 2018-а".  

Големият талант благодари на треньорите си и всички, които я подкрепят и вярват в нея. Ивет пожела на присъстващите да са здрави и да следват упорито мечтите си, защото само тогава ще се сбъднат. Нейни подгласници станаха Иван Мечков (бокс) и Иво Илиев (борба).

"Беше изключителна и тежка година. Имахме доста дълга подготовка, която започна още преди една-две години. Не сме спирали да тренираме. Имахме много лагери и много състезания. Имаше и загуби и победи. Всичко това ни мотивираше да продължим напред. Най-големият успех, който постигнах, беше третото място на Световното първенство по карате за жени. Март месец навърших 18 години и от тогава започнах да се състезавам при жените. Първото ми участие при тях беше на Балканско първенство, на което станах първа. Това ми даде мотивация за напред, защото видях че имам голям шанс и при жените", коментира пред БТА Ивет Горанова.

В категорията „Перспективни състезатели” на Плевен до 18 години на първо място комисията класира Добромир Николов (лека атлетика) с подгласници Теодор Димитров (карате) и Алина Грънчарова (лека атлетика).

Още за Спортист №1 на Плевен за 2018 година - ТУК