Националният отбор по водна топка на Унгария за жени постави рекорд за най-голяма победа на световни първенства. В първия ден на шампионата по водни спортове в Гуанджу (Южна Корея) унгарките се наложиха над тима на домакините с 64:0.

Маджарките, които са двукратен световен и трикратен европейки шампион, буквално прегазиха отбора на Южна Корея, който участва за първи път на подобен форум. До момента най-изразителната победа в историята на световните първенства беше 62:0 за Югославия срещу Гватемала на Универсиадата през 1985 г.

Ребека Паркеш вкара 11 гола за успеха. Силади и Рибанска добавиха по 9. Гуришати се разписа шест пъти, а Тот-Чаба завърши с пет попадения. В другия мач от група "В" Русия надделя на Канада с 18:10.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Не знаех какъв е световният рекорд и не съм карал нарочно моите състезателки да вкарват толкова много. Просто исках да играем добре, да се пазим от контузии и да използваме мача срещу аутсайдер като подготовка за следващите срещи. Изненадах се, че съперникът е толкова слаб. Да гледам този мач не беше забавно. Вкарахме много голове без да се напрягаме дори на 50%. За мен това беше най-дългият мач в живота ми и най-скучният в същото време“, коментира унгарският треньор Атила Бирош.

Внушителни победи имаше и в срещите от група "А", където Холандия победи Южна Африка с 33:0, а САЩ се наложи над Нова Зеландия с 22:3. По-късно днес са мачовете от групите "С" и "D"