40-годишният бивш футболист Марио Метушев от Гоце Делчев отива на съд за жестокото убийство на най-добрия си приятел Красимир Колджиев-Дзъмбо, пише struma.com.

Обвинението срещу него е за извършено умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост, а обвинителният акт е внесен за разглеждане в Окръжен съд - Благоевград. Обвиняемият Метушев живее в Гоце Делчев. От дете се познавал с Красимир Колджиев-Дзъмбо, с когото били близки приятели. Преди години, двамата започнали да се занимават с продажба на нарязан тютюн.

През януари 2018 г. Метушев поискал от Колджиев да пътуват заедно за Шумен, където да закарат 100 килограма от този вид акцизна стока. За целта обвиняемият следвало да шофира „пилотен“ автомобил, а приятелят му да превози стоката с втората кола. След като получил отказ да свършат намисленото от него, Метушев тръгнал сам. По пътя Марио Метушев бил спрян за проверка, а впоследствие задържан по образувано срещу него досъдебно производство, което приключило със споразумение.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Наложено му било наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години с петгодишен изпитателен срок и забрана да упражнява професия или дейност, свързана с търговия на акцизни стоки през следващите две години. След престоя в ареста обвиняемият Метушев се прибрал в Гоце Делчев, като у него се зародило подозрението, че е бил предаден на полицията от приятеля си Красимир Колджиев-Дзъмбо. Около 10 ч. на 15.06.2018 г., по време на мюсюлманския празник Байрям, Красимир Колджиев-Дзъмбо отишъл в кафенето на бензиностанция в края на Гоце Делчев. След известно време в заведението пристигнал и обвиняемият Марио Метушев.

Двамата консумирали алкохол, седели и спокойно разговаряли. Колджиев поканил приятеля си по повод празника на гости в дома му. Към почерпката се присъединила и живеещата в съседство К. Р., както и майката на Колджиев. Четиримата се намирали в кухнята, като мъжете през цялото време пиели бира, без да има каквото и да е напрежение между тях. Около 16:30 ч. двамата приятели останали сами. Гостенинът започнал да обвинява Колджиев, че го е предал на полицията, поради което е бил задържан и се водело наказателно производство срещу него с наложено наказание заради пренасяния тютюн.

Между тях възникнал спор, при който обвиняемият взел кухненски нож от масата и въпреки съпротивата на Колджиев и опитите му да се предпази, започнал да нанася с него удари по тялото му. Вследствие на дълбоките наранявания в областта на гърдите, довели до остра кръвозагуба, пострадалият паднал по гръб на пода. Майка му, която се намирала в съседната стая, чула виковете му за помощ. Когато жената влязла в кухнята видяла лежащия Красимир Колджиев-Дзъмбо, когото Марио притискал с коленете си и нанасял удари с нож в тялото му. Пострадалият му викал:

„Какво съм ти направил, брат, аз не съм те издал на полицията“. Жената се опитала да спре Метушев, като хванала държания от него нож за острието, но виждайки освирепялото му лице се уплашила. Пробвала няколко пъти да го удари със столове, но не успяла. В един момент, когато Марио Метушев видял как тялото на пострадалия се отпуска, започнал да нанася удари с ножа и по себе си. Първоначално си причинил повърхностни наранявания, а накрая забил ножа в горната част на шията си. След подаден сигнал за случилото се, незабавно на място пристигнали полицейски служители. Влизайки в кухнята те установили обляното в кръв тялото на Красимир Колджиев, а в непосредствена близост до краката му лежал по гръб обвиняемият Марио Метушев, който бил със забит нож в шията.

Екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на пострадалия Колджиев, а Марио бил транспортиран в болнично заведение в Гоце Делчев. Оказана му била интензивна реанимационна медицинска помощ, направени оперативни интервенции, в това число отстранен забитият нож. От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза на труп е видно, че на Красимир Колджиев-Дзъмбо са били нанесени 97 прободно-порезни наранявания.

Смъртта му се дължи на остра кръвозагуба, вследствие на удари с нож, проникващи в гръдната и коремната кухини, както и на вътрешните органи – сърце, бял дроб, меки тъкани и кръвоносни съдове на шията и коремните органи. От 26.06.2018 г. обвиняемият Марио Метушев е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои делото за извършеното от него умишлено убийство на приятеля си да продължи в съда. Обвиняемият е бивш футболист, а по време на извършване на престъплението, е бил старши треньор на ФК „Места 2005“ (Хаджидимово).