Страшен скандал разтресе Световното първенство по фигурно пързаляне в Япония. 22-годишната американка Марая Бел беше обвинена, че умишлено се е опитала да контузи 16-годишната си съперничка Юн Су Лим по време на тренировка.

Корейката загрявала, когато американката се засилила към нея и я е ударила с върха на кунката си. Двете се подготвят при един и същ треньор, а свидетели разказват, е американката цяла година се подигравала на по-малката си опонентка.

Свидетели на сцената пък потвърждават, че ударът е изглеждал умишлен, тъй като американката е имала отлична видимост към корейката, която била в гръб в момента на сблъсъка.

Въпреки травмата Лим завърши пета, а Бел шеста след кратката програма и в петък двете отново ще излязат на леда, ако не последва санкция за американката.

Международната федерация вече разследва случая, който върна спомените за най-големия скандал във фигурното пързаляне от 1994 година, когато фигуристката Тоня Хардинг поръчва да счупят крака на голямата й съперничка Нанси Кериган.