Председателят на БОК Стефка Костадинова ще връчи олимпийския медал на Милка Манева тази събота в НСА по време на честването на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец. 
 
Припомняме, че Милка Манева завърши 5-а на олимпиадата в Лондон през 2012 г., но повторни тестове на пробите за допинг на класиралите се пред нея три състезателки показаха наличие на забранени медикаменти. Така МОК присъди сребърно отличие в кат. 63 кг във вдигането на тежести за българката. Така медалът ще й бъде връчен години по-късно. 
 
Отличието бе изпратено от МОК и пристигна през уикенда в България. След щателна митническа проверка то бе доставено днес в централата на БОК, където ще се съхранява до събота в специален сейф.
 
Тържествената церемония ще се състои в многофункционалната спортна зала от 11:30 ч., а след това точно в 12:00 ч. всички присъстващи ще посрещнат заедно щафетата със символичния олимпийски огън по случай празника на олимпизма, която ще потегли от т.нар. Арка и ще премине по алеите и спортните обекти на НСА. По традиция факелното шествие ще бъде посрещнато от много олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти, изтъкнати наши спортисти, треньори, ръководители, деятели, студенти и преподаватели.