Двама лекоатлети и таекуондист са първите кандидатури по програма „Спортни таланти“ за 2019 година. Всичките състезатели са били част от програмата на „Еврофутбол“ в предходните й издания. Исканите от тях средства са за екипировка, тренировъчни лагери, състезания и рехабилитация. 

Припомняме, че осмото издание на „Спортни таланти“ стартира на 30.01.2019 г. с общонационален конкурс, който ще продължи до края на февруари. В него могат да участват индивидуални спортисти на възраст до 28 години. Отново е осигурена специална квота за българските параолимпийци. 
Необходимо е всички кандидати да развият своя проект според изискванията на „Еврофутбол“ и партньорите от фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). Формулярът може да бъде намерен на talanti.eurofootball.bg. Там са публикувани и всички указания за начина на кандидатстване. Важно е търсената от българския букмейкър сума да не надхвърля 5000 лева, а кандидатите са осигурят минимум 20% съфинансиране.
 
След края на конкурса на 28 февруари 2019 г. ще бъде извършена оценка по административни критерии, както и такава от Групата на съветниците. В нея, както винаги, попадат много от нашите известни състезатели и треньори, представители на медийните партньори, общественици. Одобрените кандидати ще бъдат обявени до края на месец март. 

Програма „Спортни таланти“ е част от проект „Печелиш и помагаш“ на „Еврофутбол“, който засяга корпоративната социална отговорност на българския букмейкър. Той се реализира от 2012 г. насам в партньорство с ФРГИ и цели да подпомогне развитието на следващите поколения спортисти на България. 

До момента по програмата са подкрепени 186 спортисти, като някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2018 г. са на стойност близо 800 000 лв. 

Медийни партньори на програма „Спортни таланти“ са сайтовете BLITZ.BG, actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците „Труд“ и „Еврофутбол“;  агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия „Васил Левски”.