Млади спортистки се разминаха на косъм от трагедия при катастрофа на автобус и автомобил в района на Велико Търново. Инцидентът се е случил снощи около 20:00 часа на разклона за Лясковец. Всичко се е разминало с леки щети и без пострадали, информира „Труд“.

След постъпването на сигнала за катастрофата, няколко полицейски автомобила и линейки са се озовали на мястото, което е близо до военния завод „Аркус“. Най-вероятно по случая ще бъде заведено административно производство.

Водачът на автомобила, който пътувал с ниска скорост, спукал гума в движение и загуби управление. Така се стигнало до удара с буса, в който пътували 10 момичета на възраст между 14 и 16 години, които играят за футболен отбор от Шумен. Те се връщали от състезание в София.

Момичетата са откарани в Спешна помощ в Горна Оряховица за прегледи. Нито едно от тях няма травми и наранявания. След това те са отпътували за Шумен с друго превозно средство.

Инцидентът край Велико Търново е този, за който по-рано тази сутрин зам.-министърът на транспорта Ангел Попов спомена. Това е втора катастрофа между автобус и лека кола, след като през миналата седмица се случи трагедията на автомагистрала „Тракия“, при която загинаха шестима души и 22 бяха ранени.