Руски треньор по карате буквално премаза с лекия си автомобил пешеходец в центъра на Бургас, пише „Флагман“. Катастрофата станала рано сутринта, около 05:40 часа, на 16 януари 2018 година, но едва преди броени дни по случая се произнесе Районният съд в черноморския град.

Каратистът не спрял на "зебра" и под гумите на колата му се озовал пешеходец. В следствие на тежкия удар пострадалият получава 3 много тежки травми, които са освидетелствани от медицинските експерти като средни телени повреди. Бургазлията е приет в болницата със счупване на лявата пубисна кост, от което се възстановя около 2-3 месеца. Пешеходецът има счупвания на левия и десния големи пищяли, довели до трайно затруднение на всеки крайник поотделно за период от около 5-6 месеца. Третата телесна повреда е фрактура на ляв долен крайник.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Руският гражданин се признава за виновен и сключва споразумение с прокуратурата. Треньорът по карате е с чисто съдебно минало и получава осеммесечна присъда, която обаче е отложена за срок от 3 години. Съдът отнема книжката му за 8 месеца, но тъй като катастрофата е станала преди повече от година, джигитът ще може веднага да се върне зад волана.