Симона Пейчева обяви, че слага край на състезателната си кариера в художествената гимнастика. Това се случи на пресконференция, която тя реши да даде и да разкрие причините, накарали я да вземе решението.

28-годишната Пейчева е афектирана и съжалява, че трябва да се оттегли. Тя призна, че е решението й е следствие на обидното отношение на българската федерация по художествена гимнастика към нея.

Грацията разкри, че не е получила реален шанс да попадне в националния отбор.

Още в края на миналата година Пейчева беше на кръстопът. Един от вариантите пред чаровната грация бе да прекрати кариерата си, този път окончателно, както и всъщност се случи. В началото на миналата година Пейчева се завърна в гимнастиката след петгодишно отсъствие. Мечтите й бяха отново да попадне в националния отбор и да съживи кариерата си. Но не успя и дори се оплака, че не й е бил даден шанс.

Любопитното е, че през октомври Симона Пейчева спечели едно от контролните състезания за определяне състава на националния отбор. Тогава новината беше спомената между другото от официалния сайт на федерацията. През ноември обаче изненадващо или не остана на 10-о място и така вратите на националния тим бяха затворени пред носа й.