Швейцарецът Мауро Кавизел атакува първата си победа в старт от Световната купа в алпийските ски. 30-годишният ветеран води след спускането в Супер Джи от комбинацията в Банско. По-късно днес предстои класическият слалом, който ще определи победителя в дисциплината.

До момента Кавизел има четири трети места в Световната купа, а през 2017 година взе бронз в компинацията на световното първенство в Сент Мориц. Швейцарецът премина трасето по писта „Марк Жирардели“ за 1:08,08 минути. Той се оказа с 0,06 секунди по-бърз от австриеца Винсент Крийхмайр. Трето място зае Алекси Пинтюро от Франция, изостанал на 0,16 секунди.

Много от големите звезди на алпийските ски се представиха слабо и заеха доста задни места. Марсел Хиршер е 18-и, Тед Лигети е 28-и, Карло Янка е на 40-а позиция.

Единственият българин в надпреварата Йоан Тодоров се спусна последен в стартовия списък и финишира за 1:17,66 минути. Той заема последното 53-о място сред завършилите. Сред тези, които не финишираха, е двукратният олимпийски шампион Матиас Майер от Австрия.