Звездата в алпийските ски Линдзи Вон падна тежко на старта на световното първенство в Оре (Швеция), докато се спускаше в супергигантския слалом. 34-годишната американка, за която това е последно участие на голям форум, загуби контрол над ските, след като закачи едно от колчетата, и се заби в предпазните заграждения край трасето. Всички изтръпнаха след падането й. 

Измъчваната от контузии в последните години Вон бързо успя да се изправи на крака и просълзена слезе сама по трасето, докато хилядите зрители я аплодираха бурно. 

Все още не е ясно какво точно е състоянието на олимпийската шампионка от Ванкувър 2010 и на този етап не се знае дали ще може да участва в спускането в събота, когато се очаква да бъде последното й състезание.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Припомняме, че преди дни Вон обяви, че ще завърши кариерата си след края на световното първенство в Швеция, тъй като вече не може да издържа на болката от непрестанните контузии, които я мъчат.

34-годишната американка има 82 победи в стартове от Световната купа и изостава на едва 4 от рекордьора Ингемар Стенмарк във вечната класация по успехи в алпийските ски.