Шампионът на България София Блус ще има честта да открие борбата в група 1 от квалификациите за Купата на федерациите по бейзбол през 2019 г. Турнирът ще се проведе от 10 до 15 юни на ст. "РусСтар Арена" в Москва, където съперници на "блусарите" ще бъдат първенците на още пет страни от Стария континент – домакинът РусСтар Москва (Рус), Силесия Рибник (Пол), Лондон Метс (Вбр), Каунас Литуаника (Лит) и Аполо Братислава (Слвк).

Както вече БЛИЦ разкри, от София Блус имат проблеми с набирането на средства за заминаването в Русия. Всички в клуба се надяват на добро развитие на нещата и да заминат за Русия.

Първият противник на столичани е полският Силесия, като двубоят е първи в програмата на 10 юни (понеделник) и трябва да започне в 11 ч. местно време (б. р. – през лятото Москва е в същия часови пояс като България). До края на седмицата Блус ще играе последователно със словаците, руснаците, литовците и британците.

След изиграването на общо 15 мача всеки срещу всеки първите два тима ще се класират за финала. Той ще се проведе в един мач на 15 юни (събота) и ще донесе на победителя квота за страната му в турнира за Купата на федерациите през 2020 г.

По същото време в Благоевград ще се проведе квалификацията в група 2, чийто домакин е Атлетик (София). Бронзовият медалист в Българската бейзболна лига ще премери сили на ст. "Портър Фийлд" с румънския шампион Атлетико Александрия и вицешампионите в своите първенства Сьолвесборг Файърхоукс (Шв), Титанай Утена (Лит), Хъртс Фолкънс (Вбр) и Деби Осиелско (Пол).

Програмата - ТУК