Бившият световен шампион по бокс в полусредната категория Карлос Балдомир беше осъден на 18 години затвор за постоянно сексуално посегателство срещу собствената му дъщеря. Това беше присъдата, произнесена от аржентински съд.

48-годишният Балдомир, който беше шампион във версия WBC в продължение на 10 месеца през 2006 г., беше арестуван през 2016 година по обвинения за сексуално насилие над дъщеря му в продължение на две години. Действията на изверга са започнали през 2012 г., когато момичето е било само на седем години.

По време на процеса боксьорът се държеше арогантно и показа среден пръст на всички присъстващи. Жестът му беше запечатан от телевизионните камери.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Най-големият успех в кариерата на Карлос Балдомир е през януари 2006 г., когато детронира непобедимия до момента световен шампион в полусредната категория Заб Джуда. След това защитава титлата си срещу Артуро Гати, но губи от Флойд Мейуедър през ноември 2006 г. в бой за обединяване на световните титли.

През 2014 година аржентинецът прекратява кариерата си с баланс от 49 победи (15 с нокаут), 16 загуби и шест равенства. След това стартира работа като треньор. През 2016 г. е награден от аржентинския парламент за постиженията си в спорта.

Преди провеждането на процеса Балдомир беше прибран в ареста, но преди това живееше със съпругата си и четиригодишния си син. От първия си брак той има три дъщери.