Турнето по европейските терени на състезателката на Про Голф Спортен Клуб и националният ни отбор Ивана Симеонова започва тази седмица с Откритото първенство на Чехия за младежи и девойки (19-21 юли).

Ивана е все още на 17 години, което и позволява да участва в младежките турнири, но състезанията, които влязоха в календара на младата ни надежда далеч не са само от категория „девойки“. След Чехия Ивана заминава за Словакия където ще се проведе Европейското индивидуално първенство за жени (25-28 юли) – турнир на изключително високо ниво където се събират най-добрите дами в голфа от Европа, Близкият изток и Австралия.

В началото на август нашето момиче акостира в Загреб за Европейското отборно първенство (1-4 август). Там в компанията на другите три националки ще се опита да грабне медал или дори първото място, което вече две години подред се изплъзва на нашите момичета, а те определено го заслужават!

Световното отборно първенство по голф „Esprito Santo Trophy“ от 29-ти август до 1-ви септември е следващата спирка. Турнирът се провежда на всеки две години, а тази година домакин ще бъде красивата Република Ирландия.

От 13-ти септември в продължение на три дни Ивана ще се бори за титлата на Откритото първенство на България по голф, което ще се проведе на игрището край Правец, а в края на месец септември (27-30 септември) Турция ще приеме едни от най-добрите голфърки на континента, в това число и нашата националка, за откритото си първенство в луксозния курорт Белек.

Сезонът за Ивана Симеонова ще завърши с Европейското клубно първенство по голф за жени, което ще се проведе отново на прекрасното голф съоръжение в Правец. Там най-добрите клубове в Европа ще изпратят отборите си за дамската „шампионска лига“ в голфа.