Най-добрата ни двойка в женския бадминтон - Габриела и Стефани Стоеви, е поставена под №6 в схемата на един от най-силните турнири тази година - Откритото първенство на Индия в Ню Делхи ($325 000) от Световните суперсерии. В неделя 13-ите в света сестри от Хасково достигнаха до първия си финал в сериите "Гран при Голд" - на Откритото на Швейцария в Базел ($120 000). След него си взеха едноседмична почивка и се подготвят за India Open, който започва на 28 март, пише в. "Сега". Там съпернички в I кръг ще са им 52-рите в света индийки Санджана Сантош и Аратхи Сунил, срещу които не са играли досега.

В Ню Делхи ще участва и първата ни ракета при жените - Линда Зечири (№27). Тя ще започне срещу квалификантка. В пресявките са записани 15 индийки и Дебора Вереника (Индз).

А на Откритото първенство на Полша във Варшава ($20 000) тази седмица ще участват Иван Русев и женската двойка Петя Неделчева и Мария Мицова. Русев (№112) ще започне срещу Чун Куей Ши (Тайван, №158), а като поставени под №1 Неделчева и Мицова почиват в I кръг.