Звездата от световната федерация по кеч Роман Ренс шокира феновете на спорта, като призна, че е болен от левкимия. 

Настоящият носител на универсалната титла в WWE, който бе сполетен от злощастната съдба на бившия български национал Стилиян Петров, се отказа от своята титла, но въпреки това обяви, че няма да прекратява за постоянно своята кариера, а само временно. 

"Чувствам, че ви дължа извинение. Месеци наред, а може би и цяла година, излизах тук като Роман Ренс и твърдях, че ще бъда тук всяка седмица, че ще бъда борещ се шампион, че ще бъда постоянен, че ще полагам усилия като всеки друг. Всичко това обаче са лъжи. Лъжи са, защото истината е следната: моето име е Джо и живея с левкемията вече 11 години, а за жалост тя се върна отново. По тази причина не мога да изпълнявам моята роля, не мога да бъда този войнствен шампион и ще трябва да се откажа от универсалната си титла", каза Ренс.

"Няма да ви лъжа: ще приема всяка молитва, която отправите за мен, но не търся симпатии, не искам и да се чувствате зле заради мен, защото имам вяра. За първи път ме диагностицираха, когато бях на 22 години. Тогава бях в състояние много бързо да поставя болестта в ремисия. Не мога да отрека, че това беше най-тежкото време от моя живот, защото нямах работа, нямах и пари, нямах дом, а очаквах раждането на детето си", добави атлетът.