Русия победи САЩ с 4:3 (2:0, 0:1, 2:2) на 1/4-финал от Световното първенство по хокей в Словакия. Никита Гусев и Михаил Сергачов се отличиха с по един гол и две асистенции за успеха.

Кирил Капризов и Михаил Григоренко също се разписаха, а Андрей Василевски направи 29 спасявания. Алекс ДеБринкет, Брейди Шей и Ноа Ханифин бяха точни за САЩ. Патрик Кейн и Джак Хюз завършиха с по две асистенции, а Кори Шнайдер отрази 39 удара.

Много по-драматично за полуфиналите се класира отборът на Канада, който спечели с 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) след продължение срещу Швейцария. Деймън Сивърсън прати мача в оувъртайм след попадение за „кленовите листа“ само секунда преди края на редовното време.

Марк Стоун вкара втория си гол в мача 5:07 минути след началото на продължението и донесе победата на Канада. Той завърши и с асистенция в актива си. Пиер-Люк Дюбоа завърши с две голови подавания, а Мат Мъри направи 22 спасявания. Свен Андриджето и Нико Хишиър вкараха за Швейцария. Леонардо Дженони отрази 39 удара.