Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева е изключително доволна от решението да бъде изградена втора кабинкова линия в Банско. Тя го определи като "страхотна новина". 

Публикуваме написаното от Раева:

Страхотна новина! Браво! Една новина, която истински ме зарадва! Най-накрая държавата взе правилното решение и ще разреши пускането на втора кабина на Банско. Това е много добре за развитието на ски спортовете в България. Карането на ски е не само вълнуващо удоволствие, но е и здраве сред природата за децата и всички нас като нация. 

Победите на Гришо карат подрастващите да имат идоли и да тренират тенис. Фантастичните победи на “златните момичета” пълнят залите по художествена гимнастика. Титлите на Радослав Янков и Сани Жекова събуждат интереса на децата да карат сноуборд. Спортът е нещо много важно за развитието на подраствищите и изобщо за всички! Спортът е здраве и възпитава, и е пълна противоположност на заниманията с пушене, алкохол и наркотици. 

Пътувала съм много по света и съм била очаровано от зимните курорти в държавите. Красивата ни природа изисква да се грижим за нея и да направим същото!

Затова трябва да се продължи политиката в изграждането на спортна инфраструктура. Това е пътят да се радваме на нови шампиони, да задоволим нуждите на многобройните ски любители и да се гордеем с красиви, модерни и отговарящи на съвременните изисквания курорти!
Браво!