Вчера целият свят се забавляваше със загубата на Южна Корея от Унгария с 0:64 на водна топка по време на световното първенство по водни спортове в Гуанджу.

Оказа се, че рекордното в историята на водната топка поражение има много просто обяснение. Оказа се, че корейските националки въобще не са състезателки по ватерполо. Цялата им история е достойна за холивудски филм, който няма да има хепиенд.

Единственото общо на посрамилите се корейки е плуването. Всички те са бивши състезателки по плуване, а едва на 2 юни са провели първата си тренировка по водна топка. Като домакин на световното първенство по водни спортове, Южна Корея има правото да участва със собствен отбор по водна топка.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Ако унгарките бяха играли с пълни силни, мач въобще нямаше да има. Благодарен съм, че отбор от толкова голяма класа, не игра с пълните си сили. Иначе резултатът щеше да е още по-зловещ. Въпреки тежката загуба аз се гордея от моя тим. Гордея се заради демонстрираната сила на волята. Във водната топка се плуват около 1600 метра за целия мач, а моите състезателки нямаха такава физическа подготовка. За опит въобще няма какво да говоря. Те обаче не се предадоха и се бориха до самия край. Говорих с тях и мога да кажа, че момичетата са мотивирани да продължат да се борят и ще опитат да вкарат гол в следващия си мач“, обяви корейският треньор Чин Мак Кена.

Следващият двубой на женския национален отбор на Южна Корея е срещу Русия. Рускините започнаха участието си с победа с 18:10 над Канада.