Олимпийската и европейска шампионка Хана Йоберг (Швеция) спечели титлата в индивидуалната надпревара на 15 километра на Световното първенство по биатлон на родна земя в Йостерсунд. Йоберг финишира за 43:10.4 минути, след като беше перфектна при четирите си стрелби. Така тя взе първи индивидуален медал в кариерата си от Световен шампионат. Втора на 23.6 секунди завърши Лиза Витоци (Италия), след като също свали всичките 20 мишени. С бронза се окичи французойката Жюстин Бреза, която направи един пропуск и завърши на 32.5 секунди след победителката. 

Защитаващата титлата си от Хохфилцен 2017 Лаура Далмайер (Германия) се нареди четвърта на 39.5 секунди и не успя да спечели трети пореден медал на шампионата в Йостерсунд след бронзовите отличия в спринта и в преследването досега. Паулина Фиалкова (Словакия) свали първите 19 мишени, но пропусна последния си изстрел и в крайна сметка остана пета с пасив от 45.5 секунди. Българките завършиха извън първите 50. 

Даниела Кадева се представи най-добре, като се класира 54-а на 5:37.2 минути с три пропуска. Емилия Йорданова се нареди 68-а на 7:33.8 минути, а Десислава Стоянова финишира 72-а на 7:46.1 минути, след като двете направиха по 4 грешки при стрелбата.