Двукратният световен шампион на скок дължина за хора с увреждания Михаил Христов се присъединява към националната спортна кампания "Воля за спорт", чиято следваща спирка е на 3 юни от 17.00 часа на площада в град Ивайловград.

Едногодишната кампания за хора в неравностойно положение досега се проведе в градовете Харманли, Стара Загора, Своге, Созопол и Свищов.

Михаил Христов е поредният спортист, който ще подкрепи инициативата на Балканска медийна Асоциация и Агенцията за хората с увреждания. Той ще даде кураж на децата и възрастните, записали се в различните състезания - лека атлетика, тенис на маса, шах, табла, канадска борба, бадминтон и други и ще връчи купите на победителите.

Към него ще се присъедини и талисмана на "Воля за спорт" Йонка Максимова, която преди повече от 10 години е била част от националния отбор по конен спорт с множество медали зад гърба си от Балкански и Международни състезания.

Националната кампания се провежда с подкрепата на Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев, както и на министър-председателят Бойко Борисов.