Много  футболни знаменитости и деятели от близкото и по-далечно минало ще вземат участие в първото издание на турнира „Небесните ментори” в памет Иван Вуцов, Стефан Орманджиев, Георги Цветанов и Борислав Александров, казаха на пресконференция в Пресклуб „България“ инициаторите и организатори на проявата Цветан Георгиев, Велислав Вуцов и Стоян Орманджиев.

Петър Хубчев, Георги Иванов – Гонзо, Александър Александров – Кривия, Христо Янев, Велизар Димитров и др. се очаква да се включат в събитието, което ще се проведе на 1 май от 14:30 ч. на изкуственото игрище в Националната база „Бояна”.

В мачовете ще се състезават  и много от най-добрите настоящи и бивши футболни съдии, както и най-опитните футболисти сред  журналистите. Събитието ще се проведе в приятелска атмосфера, а чрез него ще бъде почетена паметта на Павел Панов, както и на наскоро починалите Александър Костов и Красимир Безински. В турнира ще вземат участие  състезатели от четири групи – на настоящи съдии, на бивши съдии, на спортни журналисти и на бивши футболисти.

За да бъде по-интересно, организаторите смятат във всеки отбор да бъдат включени представители на всяка една от четирите групи, като това ще се определи чрез жребий. Мачовете ще бъдат общо четири – по два полуфинала, двубой за трето място и финал, като времетраенето на срещите ще бъде определено според броя на участниците в отделните отбори.