Огромният интерес към Лига „Краси“ по прескачане на препятствия наложи прекартотекиране на конете, признаха от родната федерация по конен спорт. Така един ездач ще може да скача максимум с 3 животни, а ако достигне до финала ще трябва да избира едно от четириногите, с които да спори за призовите места.

Надпреварата стартира тази година, а първата квалификация бе през април. Този уикенд на базата „Фригопан“ край Пловдив е вторият старт от лигата. Най-добрите 16 от от двете състезания ще спорят на финала в края на септември.

Лига „Краси“ се явява ключова и за определяне на националните отбори при децата, юношите и жените. Общият награден фонд е 37 000 лева, осигурен от бизнесмена Димитър Консулов и известата марка майонеза, която тази година отбелязва 25-годишнина на пазара у нас.

За състезанието са заявени и елитните ни ездачи Ангел Няголов, който преди 10 дни спечели Купа „София“, Антон Дацински, Ивайло Бонев.

„Много хубава идея, която доста бързо даде резултат – заяви Крум Рашков, вицепрезидент на федерацията. - Лига „Краси“ е за всички възрасти, а най-щастливи са децата. За тях има осигурени ваучери, срещу които могат да отидат в магазина и да си напазаруват, каквото им е необходимо. Не може да си представите колко много това значи за тях и какъв стимул е да продължат да се развиват в този красив спорт.“