Златното момиче Ренета Камберова организира изключително спортно събитие. Абсолютната световна шампионка и бронзова медалистка от Олимпиадата в Рио де Жанейро събира най-добрите елитни български спортисти в родния си град Пазарджик. Рени е председател на организацията „Пазарджик спортува“, която само за няколко месеца преобрази спортния живот на Пазарджик.

Сега идва ред на изключителна среща с най-добрите. Ето ги и тях... На едно място се събират най-голямата звезда в момента на българската художествена гимнастика Невяна Владинова, олимпийската медалистка от Рио по борба Елица Янкова, най-добрият български плувец и определян за бъдещ феномен Антъни Иванов и един от най-успешните и обичани български състезатели по джудо, самбо и ММА – Атанас Джамбазов.

Всички те ще бъдат част от първата спортна конференция „Искам да съм като тях“. Събитието е на 28 април (събота) от 11:00 часа в зала „Маестро Георги Атанасов“ в град Пазарджик.

„Подготвили сме много изненади за участниците, които все още няма да разкриваме. Благодаря им, че ще уважат спортната конференция „Искам да съм като тях“. За мен, за града и за всички гости ще бъде голяма част всички те да бъдат заедно с нас“, каза Рени Камберова, която ще бъде в ролята на водещ на събитието. За удобството на всички се погрижиха от мебели „Явор“, за красивия интериор помогнаха от „Тракийско цвете“, а за да изглежда златното момиче ослепително - бутик „AnJe“.

„Събитието е насочено основно към децата, които спортуват. Те ще разберат изключително любопитни неща от нашите гости – по колко часа на ден тренират, какво ги мотивира, какво ги кара да останат в спорта въпреки трудностите, как са спечелили първите си медали. Искам децата да разберат, че спортът дава изключително много – учи на дисциплина, изгражда характер и отваря врати към целия свят“, добави още Ренета Камберова.

„Естествено, добре дошли са и родителите, които също има какво да разберат за нашите най-добри спортисти. Защото те са до децата си и в добри, и в лоши моменти. Те са хората, които възпитават и подкрепят децата си да спортуват“, каза световната шампионка.

На конференцията ще присъства и най-успешният ни треньор по художествена гимнастика в най-новата история – Ина Ананиева, която изведе ансамбъла до световната титла в Измир през 2014 година и олимпийски медал в Рио де Жанейро две години по-късно.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ