Проблемите за чудото на леката ни атлетика Лиляна Георгиева продължават. Талантливата бегачка беше спряна от участие в международен турнир "Пловдив", където миналата година взе златото с титла на 800 метра. 

Както вече стана ясно, за правата на Георгиева се води спор, след като тя реши да напусне СКЛА Тракия и да премине в Актив 2013 (Пловдив). Лиляна има картотека в клуба на Лиляна Томова и може да стане член на нов тим едва през следващата календарна година.

Вицешампионката на Европа на 1500 метра за девойки под 20 години от 2017-а Лиляна Георгиева все пак бяга извън класирането, постигайки рекорден резултат. След края на състезанието Детето-чудо направи "контролно" и системата за електронно измерване отчете 2:06.73 минути. А времето на официалната победителка на 800 метра Полина Тодорова бе 2:13:62 мин.  

Постижението на Георгиева е нов рекорд на 800 метра на турнир "Пловдив". Миналата година пак на стадион "Пловдив" тя подобри личния си рекорд на 800 метра, финиширайки за 2:06.89 мин. 

"Макар и всички проблеми през тези четири месеца и всичките отрицателни емоции към мен от страна на СКЛА ТРАКИЯ да ме лишат от участие на състезание, аз не се отказах и не загубих нито един ден от подготовката си. На 19.05.2018 г. отново бях лишена да участвам на международен турнир "Пловдив", но в края на състезанието екипа с електронното измерване ме подкрепи и измери времето ми на 800 метра - 2:06.73 мин., което е лично постижение и рекорд на турнир "Пловдив", макар и да не го зачитат за официален резултат. Показах, че ИМАМ ЛИ ЖЕЛАНИЕ ЗА НЕЩО, КОЕТО ОБИЧАМ - НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ СПРЕ!", написа Лиляна Георгиева в социалната мрежа.

Класирането на 800 метра - ТУК.