Борислав Йорданов стана най-бързият човек, изминавал разстоянието по емблематичния туристически маршрут Ком - Емине в Стара планина. Той премина дистанцията за по-малко от три дни – 2 дни, 22 часа и 49 минути.

Рекордът си той постигна с колело, стартирайки от връх Ком на 10-ти септември и финиширайки на нос Емине на 13-ти септември. По този начин беше поставен нов стандарт за преминаване на маршрута, показвайки, че време под 3 дни е възможно. Рекордът беше поставен като част от инициативата „Велоносен поход“.

"Рекордите са временни. Те са за това - за да бъдат подобрявани. Чувствам голямо удовлетворение, че успях и че това предизвикателство приключи", коментира Борислав Йорданов след финала на изпитанието.

Освен спортното постижение и подкрепата на колоездачната общност в страната, Йорданов и екипът му имат и друга цел с това поредно предизвикателство - повдигане на темата за нуждата от повече обособени и поддържани веломаршрути в България.

Велоносният поход на Борислав Йорданов подкрепиха някои от най-успешните планински колоездачи в страната. Сред тях са Емил Стойнев, Александър Алексиев, Васил Василев, Владислав Гюров, Пламен Петков и други. В един от най-тежките участъци се включи и Антония Григорова, която наскоро постави рекорд при жените за най-бързо преминаване на Ком-Емине.