Съпругата на бившия национал по ръгби на Италия Андреа Бенати - Антонела Барбиери, е била аресувана по подозрение, че е убила двете им малки деца, а впоследствие е направила опит да се самоубие.

Трагедията се е разиграла в дома на семейството  в град Судзара. Там Антонела задушила с възглавница 2-годишната си дъщеря Ким. След това бившият модел се качва в колата си с 5-годишния си син Лоренцо, когото наръгва с кухненски нож, а впоследствие го забива в корема си. Тя е била открита от случаен минувач, който се обажда за помощ. Дошлите медици правят всичко по силите си и спасяват младата жена.

За Барбиери отдавна се знае, че има психични отклонения и дори е била лекувана в клиника. В момента е в стабилно състояние.

"Пациентката е в съзнание. Състоянието й е стабилно. Разказа, че е чула гласове", съобщават от болничното заведение, в което за момента жената.

В същото време от италианската федерация по ръгби изразиха подкрепрата си към Бенати и семейството му: "Цялото италианско ръби семейство е с Андреа в този трагичен момент".