9 декември, Южен парк. "Бягай, за да може да бяга и Тя!". Благотворителната кауза обединява редица известни спортни личности, към които ще се присъединят и стотици любители на бягането с една основна цел - набиране на финансови средства в помощ на малката Нарин. Двегодишната принцеса oт Русе се ражда с увреждания на 31 май 2016-а, поставена й е тежката диагноза - детска церебрална парализа със съпътстващо заболяване епилепсия. Предстоят й операции. Въпреки сериозната диагноза, от "Център за деца с увреждания "РИБЕМ", Истанбул" дават надежда, че Нарин ще проходи и ще може да говори.

Лечението ще бъде дълго, изпълнено с много курсове на рехабилитации и съпътстващи операции. Финансовите средства - около 75 хиляди евро, са непосилни за семейството на малкото ангелче. Редица добри хора постоянно откликват и помагат доколкото могат. На 9 декември и стотици бегачи ще подадат ръка на Нарин и родителите й. На тази дата в Южен парк ще се проведе благотворително бягане, което ще бъде с продължителност 6 часа. Началният час от 10:00 не е задължителен, като всеки може да се включи в удобен за него момент в рамките на тези 6 часа (до 16:00 ч.). 

Организаторите, сред които чичото на Нарин - Ахмед Пюскюлю, познат в бегаческите среди като Фараона, обявиха имената на седем от капитаните на отборите за събитието - Кирил Николов - Дизела, Антония Григорова, Краси Георгиев, Калин Стоянов, Александър Спасов, Тодор Димитров и Мария Николова.

Всеки желаещ ще може да се включва към отбор, оглавяван от някой от известните ни ултрамаратонци. Ще имате шанса да бягате, ходите или разговаряте със звездите, като в същото време ще помогнете на Нарин чрез символичната такса от 10 лева, срещу която ще получите номер, оцветен различно според отбора, в който желаещият иска да се включи. Няма ограничение на броя отбори, в които може да се участва. Т.е. всеки има право да участва и за другите тимове, като получи съответния нов номер. С него ще може да помогне за класирането на своя отбор като навърти неограничен брой обиколки с дължина от около 650 метра.

На старт/финала ще има и щанд със спортни артикули, някои от тях предоставени от звездните капитани. Купувачите им ще поставят сумите в специалната кутия на мястото. 

Повече подробности за събитието във "Фейсбук" - ТУК

"Лечението ще бъде много дълго, изпълнено с много курсове на рехабилитации и съпътстващи операции. Средствата необходими за лечението са непосилни за нас и се надяваме с помощта на знайни и незнайни приятели с добри сърца, да съберем необходимата сума", каза майката на малката принцеса - Сюлбие. Тя разказва за премеждията и трудностите, с които Нарин се бори още от раждането си. 

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:
IBAN: BG40 FINV 9150 1317 2329 25
BIC: FINVBGSF
Титуляр : Narin Ayvaz / Нарин Айваз

------------------------------------------

Представяме капитаните на отборите: