Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин прибави още едно отличие в колекцията си. “Синята” състезателка беше обявена за Спортист на годината на клуб Левски. През декември тя беше наградена със Спортен Икар и заслужи приза за Спортист на годината на България. На днешната церемония в зала “Родина” на Националния стадион "Васил Левски" Юсеин каза, че за нея е голяма чест да прославя клуба си по света. Тя получи плакет и два тома от книгата "Бележити българи на съвременна България". Наградите връчи олимпийският шампион Георги Мърков, който й пожела титла от Игрите в Токио през 2020 г.

“В един и същи сезон аз спечелих олимпийско и световно злато, дано и ти да повториш този успех”, добави Мърков.

Подгласнички на Юсеин станаха нейните съотборнички Мими Христова и София Георгиева. За най-добър треньор на годината беше избран Петър Касабов, наставник на женския национален отбор по борба и на тима в Левски. 

За пробив в световния спорт беше отличен тенисистът Адриан Андреев, а за най-перспективен състезател – боксьорът Ясен Радев. Най-перспективна школа за 2018 година е тази по бокс с треньор Владислав Георгиев.

Специалният приз “Всеотдайност” отиде в още един представител на борбата – треньорът Петър Георгиев. Той беше награден с биографията на Майкъл Джордан от председателя на “Левски” Бранимира Цветанова. Водещият на церемонията актьорът Влади Въргала демонстрира не само чувство за хумор, но и добра памет, като препитваше призьорите дали са прочели книгите, които са получили преди година.

Тържеството уважиха двукратният олимпийски шампион Таню Киряков, трикратният сребърен медалист от летни игри Александър Томов, представители на район “Подуяне” и др.