Най-добрата българска скиорка Мария Киркова коментира представянето си в Пьонгчанг 2018 след завръщането на родна земя. "Радвам се, че участвах на четвъртата си Олимпиада, в която се представих, горе-долу, добре. Бях част от силен тим и съм доволна от резултата си, а пък Сани се представи супер. При нас лично пистата беше много тежка, условията бяха много тежки, но такива бяха за всички алпийки, затова не се оплаквам", коментира Киркова на летище "София", цитирана от "Спортал".

"Трасетата се редяха не лесно, защото имаше много затворени врати, доста стръмни части, получаваха се на места и ребра. Екипировката се повреждаше заради снега - моите ски за гигантски слалом са изгоряли до кантовете и са за боклука", разказа столичанката.

"Не смятам, че няма млади олимпийски надежди в женските ски. Нищо не означава, че не съм в националния отбор от 3 години. Има две-три момичета, които се справят много добре. Едното сега е контузено, но и другите две са много добри. Според мен ще се развиват така, както и мъжките ски. Не мога да отговоря на въпроса дали ще имам сили за още едни олимпийски игри, защото последните години бяха много тежки за мен - не е лесно да се подготвяш индивидуално, така че сега гледам да си завърша сезона и после ще го мисля”, добави Мария Киркова.

Кадри Sportal.bg: