Утре (24 октомври) от 11 часа отлично представилите се млади български спортисти на олимпийските игри в Буенос Айрес и техните треньори ще бъдат наградени от спонсора на БОК Fibank. Главният изпълнителен директор на банката Неделчо Неделчев ще отличи състезателите и техните наставници. На събитието ще присъства председателят на БОК - Стефка Костадинова. Церемонията е от 11 часа в централата на Fibank, която се намира на бул. „България" № 81 Г (вход откъм бул. „България").

В Буенос Айрес България записа най-успешната си младежка олимпиада. Младите ни таланти спечелиха 10 медала от които 5 бяха златни, 3 сребърни и 2 бронзови. Александра Начева е шампионка на троен скок, титли в отборните състезанията спечелиха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова-Панайот Димитров, които завоюваха и самостоятелно злато на смесени двойки. Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на хвърляне чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки. 

Бронзовите ни отличия са две - на Галя Шатова във вдигането на тежести и на Едмонд Назарян в борбата. Спортовете ни със злато са 4, а спортовете с медали 7 от общо 14, в които имахме представители.