Младият атлет-триатлонец Александър Сръндев е пострадал при инцидент на столичен булевард в сряда. Това разкри пред БЛИЦ 20-годишният шампион по планинско бягане, който в края на юли се пребори и за вицешампионската титла на Европейското по крос дуатлон в Румъния (планинско бягане 6,2 км, планинско колоездене 20 км и планинско бягане 3,1 км).

Малко след като излиза за тренировка с колелото си вчера, Сръндев се озовава лежащ на асфалта след удар в автомобил на един от светофарите на булевард "България". Спортният талант на "Еврофутбол" почти не помни какво се е случило, тъй като за момент губи съзнание. Помощ му оказва единствено неговият приятел Мартин, който също е бил с колелото си и е карал пред Сашо. А на мястото на инцидента е имало множество автомобили, но всички до един потеглили при подаден зелен сигнал от светофара.  

"Изключително неприятна случка. В момента съм със срязан пръст - показалецът на едната ръка, цялата лява страна е натъртена - рамо, лакът, таз и бедро... Благодарен съм на Господ, че се разминах само с това, защото ако карах с по-висока скорост, можеше да умра!", сподели притесненият Сръндев пред БЛИЦ, разказвайки за инцидента.

"Забих се във вратата на една кола на светофара преди "Тодор Каблешков", на не повече от 300 метра след излизането от дома ми. Аз и мой колега и приятел - Мартин, тръгнахме да тренираме с колелата. Докато светофарът беше на червено, двамата минахме по средата на колоната - между тази със завиващите наляво коли и тези, които са за направо. Марто караше пред мен. В момента, в който минах край една от колите, шофьорът й реши да отвори вратата. Така ме повали на пътното платно. Блъснах се челно във вратата и се озовах на асфалта. Не можех нито да спра, нито да завия. После почти не помня какво стана. Започнах да губя съзнание, а Марто единствен ми оказа първа помощ, докато всички коли продължават по пътя си", разказа младият спортен талант.  



Сръндев разкри и какво е било обяснението на шофьора пред приятела му Мартин: "Бил си отворил вратата, за да изхвърли боклук от колата си. Марто го е попитал защо не гледа огледалата за задно виждане, а той отвърнал с думите "А на вас каква ви е работата да карате тук"."

"На мен лично това ми е работата - да карам по пътищата. Как да тренирам иначе с колелото", добави триатлонецът.

"Изключително неприятна случка... Повали ме и се измъкна, докато опитвах да запазя съзнание. Дори не се поинтересува как съм. Беше ми паднало кръвното, причерня ми, бях като жив труп! Добре, че Марто беше с мен, за да ми помогне. А шофьорът... все едно не се беше случило нищо. И като се отместихме встрани от пътя, всички тръгнаха при светването на зеления светофар. Поведението на свидетелите беше доста странно, толкова много коли и хора, а никой не слезе... Всички се направиха на разсеяни. Това не е нормално държание на участниците в движението", огорчен е Сръндев, който заради контузиите приключва предсрочно състезателния сезон. 

Следващият му старт по план беше в неделя - Софийски маратон. "Цялата лява част на тялото ме боли. Не мога да плувам, а предстои и Държавно по триатлон и Държавно по крос кънтри. Дано по-скоро се възстановя", добави 20-годишният атлет.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ