Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската купа по ветроходство в клас „Лазер“, която се провежда от 14 до 16 юни във Варна. Организатори на състезанието са Българската федерация по ветроходство, Община Варна и СК „Черно море Бриз“.

В надпреварата участват 45 състезатели от България, Румъния, Украйна, Русия и Франция, които ще спорят за отличията в два олимпийски (Лазер Радиал и Лазер Стандарт) и един детски клас (Лазер 4.7).

„За мен е удоволствие да съм сред Вас и да открия Европейската купа по ветроходство. Искам да благодаря на организаторите за това, което правят за развитието на този спорт. Като варненец съм изключително горд, че морската столица ще бъде домакин и на Европейското първенство по ветроходство през 2021 г. Нашият град неведнъж е доказвал, че е отличен домакин на състезания от най-висок ранг и аз съм сигурен, че ще се справим перфектно и с организацията на този престижен спортен форум“, заяви министър Кралев и пожела успех на всички участници. 

На събитието присъстваха областният управител на Варна Стоян Пасев, председателят на Съвета на директорите на Пристанище Варна ЕАД Тихомир Тодоров, директорът на дирекция „Спорт“ в община Варна Кристиан Димитров, президентът на Българската федерация по ветроходство Росен Марангозов и вицепрезидентът на Европейската асоциация в клас „Лазер“ EurILC Златко Якелич.