Световният шампион от 2010 година Михаил Ганев ще се окичи с медал от европейското в Нови Сад през 2017-а, на което завърши пети. 

Сребърният медалист в неговата категория до 97 кг на свободния стил Анзор Болтукаев (Русия) бе хванат с допинг и при пренареждане българинът става трети и взема бронзовото отличие. 

В пробата на представителя на Русия е открито забранетото вещество хигенамин. Анзор е със спрени права до 5 април 2018-а, а медалът му е отнет. Така шампион става турчинът Риза Ялдъръм. 

С това отличие колекцията от медали за българския отбор от Нови Сад 2017 стават 7, а общо медалите за миналия сезон във всички възрасти от световни и европейски първенства са 20. 

В Нови сад Тарек Абделслам и Биляна Дудова станаха шампиони, Иво Ангелов, Борислав Новачков и Тайбе Юсеин спечелиха сребро, а с бронз се окичи Николай Байряков и сега бронзовото отличие получава Михаил Ганев. Така България записа най-успешното си представяне на шампионат на континента повече от 10 г.

Хубавата новина идва в навечерието на държавния шампионат по свободна борба, който е през уикенда. Михаил Ганев, който миналия месец навърши 33 г., също ще стартира.

"Годините не ми тежат, чуствам се добре и ще се боря докато изпитвам удоволствие от това да съм на тепиха", заяви наскоро шампионът. 

А по-късно днес ще бъдат определени призьорите при мъжете в класическия стил, както и при жените.