Първи медал за България на Европейското първенство за юноши и девойки по спортно ориентиране, което се провежда във Велико Търново, Елена, Лясковец и Мийковци. Ясна Петрова успя да завоюва бронза на дългата дистанция. Пред талантливата ни състезателка останаха единствено две финландки - европейската шампионка Лийса Пелтонен и Елиза Матила. В Топ 10 място намери още една българка - Ния Георгиева, която завърши девета.

За трите старта от Европейското по спортно ориентиране за юноши и девойки до 18 години - спринтова дистанция, дълга и щафета, пристигнаха най-добрите млади ориентировачи от цяла Европа – над 500 състезатели и треньори от 35 страни, сред тях и атлети от САЩ, Австралия и Нова Зеландия. 

"Изключително съм развълнуван, че имам възможността да бъда част от националния отбор на България, като помощник-треньор на толкова много талантливи млади хора", коментира Кирил Николов - Дизела, който заедно с треньорския щаб на националния ни отбор дават ценни напътсвия на младите ни ориентировачи.

Европейското първенство приключва утре с щафета на Лясковския Манастир. България е представена от 15 състезатели.

Големият международен форум се организира от СКО „Трапезица 1954“ във Велико Търново съвместно с Българска федерация по ориентиране, Община Велико Търново, Община Елена, Община Лясковец, ТД „Трапезица 1902“ и организационен комитет, съставен от най-добрите съдии и ръководители от цяла България.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

 

 

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ - ТУК! 

СНИМКИ - ТУК!