Второто издание на планински маратон "Сливен" се проведе в неделя. Организаторите от Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ предложиха три дистанции за бегачите - 9 км, 32 км, 52 км, и една за колоездачи (37 км), пише varhove.com. От регистрираните 200 души преди началото на състезанието, стартираха 160.

Победител при мъжете в най-дългата дистанция от 52 км и 1800 метра положителна денивелация стана сливналията Станимир Димитров - Стамбето. Той финишира с време 5 часа и 14 минути и 5 секунди. Само на 2 минути и 42 секунди зад него остана друг сливналия - Иван Гочев. Трети завърши Иво Кереметчиев от Карнобат. 

При жените най-бърза по 52-километровото трасе бе една от най-добрите планински състезателки в България Мария Николова, която е родом от Сливен. На второ и трето място се наредиха съответно Емилия Христова и Елия Атанасова.

На средната дистанция с дължина 32 км и обща положителна денивелация от 1400 метра победата при мъжете беше за Николай Димитров от Велико Търново, който е дългогодишен състезател по ориентиране и с голям опит в бягането по пресечен терен. Среброто остана за Милен Ковачков, а трети финишира Гено Увардов.

Моника Филипова спечели състезанието при жените на 32-километровата дистанция, изпреварвайки Галина Христова и Камелия Георгиева.

В най-късата дистанция от 9км на първо място при мъжете се нареди учителят в местната Природо-математическа гимназия Цветан Иванов. Второто място бе отредено за Венци Младенов, а на трето място се нареди 17-годишният Стефан Куртев, за когото е интересно, че е ученик на победителя в същата дистанция.

При жените победата на късата дистанция бе за Антония Георгиева, която изпревари само с 8 секунди Милена Савова, а трета се нареди Валерия Димитрова.

При колоездачите по 37-километровото трасе победител стана Бо Дудек. Филип Хараламбов от Сливен се класира втори, а бронзът остана за Драгомир Стефанов.

Биляна Серафимовска бе най-бърза при жените, изпреварвайки Моника Христова и Мартина Илиева, които заеха респективно второ и трето място.

По трасето на състезанието бяха разположени няколко подкрепителни пункта, на които бяха разположени хранителни продукти и течности за пиене, предоставени от веригата магазини Кауфланд.

Пълните резултати! 

Снимки - ТУК, ТУК и ТУК!