Грабеж на стойност близо 70 000 лева е станал в националния център по тенис на маса в Дианабад, съобщава „Меридиан Мач“ с информация от родната федерация. Задигната е екипировката на националния отбор – екипи, анцузи, зимни якета и скъпи ракети.

Всички асортименти били на германската фирма Tibhar, която няма представителство и магазини в България. Именно това дава надежда на ръководството на Федерацията, че вещите може да бъдат намерени.

Крадците вероятно са изнесли стоката в сакове, защото са оставили празните кашони. Апашите са влезли през прозореца на банята откъм плувния басейн. С щанга са разбили стъклената преграда и са се вмъкнали в залата по тенис на маса, който има СОТ.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Обирджийте са влезли само в коридора, откъдето са атакували съблекалните. Там са разбили шкафчетата и са отмъкнали екипировката. На датчиците за движение пък били поставени лепенки, което води на мисълта, че взломаджиите са имали вътрешен човек.

Първи за инцидента разбира чистачката, която вчера около 6:30 часа пристига на работа. Веднага са извикани полицаи от Първо РПУ. Те установяват, че само на датчиците от охранителната система в коридора, откъдето се влиза в съблекалните, има лепенки.

Полицаите вече работят и по версията за вътрешен човек, който е подготвил обекта. Крадците са били най-малко двама и са престояли повече от 20 минути в съблекалнята.

Екипировката е извадена от кашоните в които е получена, а всички чисто нови маратонки също са извадени от кутиите. Със сигурност апашите са били с автомобил, който ги е чакал и на него е натоварена стоката.