Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите и закри третия детски турнир по футбол 7 за купа „Проф. Иван Славков“. Надпреварата се организира от Зоналния съвет на БФС – София в сътрудничество с Министерството на младежта и спорта и Национална спортна база ЕАД.

Победител в турнира стана отборът на Национал, който във финала победи Левски със 7:3. Бронзовото отличие спечелиха младите футболисти на Славия, надвили в мача за третото място „Арис“.

„Благодаря на всички родители, които насърчават децата си да изберат любим спорт и да го практикуват. Виждате, че днес се получава един прекрасен спортен празник. Този турнир носи името на една от най-заслужилите личности в историята на българския спорт – проф. Иван Славков. Радващо е, че той вече се превръща в традиция и за трета поредна година около 240 деца имат възможността да стъпят на Националния стадион „Васил Левски“. Това е огромна чест за всички млади футболисти”, заяви Кралев.

Министърът благодари на Българския футболен съюз, че разширява програмите си за детско-юношески футбол и изтъкна доброто партньорство с ММС, което има през последните години.

Красен Кралев поздрави всички участници по повод най-българския празник 24 май, като им пожела да са толкова добри в учението, колкото и във футбола, тъй като спортът и знанията трябва да вървят заедно.

В церемонията по награждаването участваха още съпругата на покойния Иван Славков - Валя Славкова, вицепрезидентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов, членът на Изпълкома Емил Костадинов и председателят на Зоналния съвет на БФС – София Валентин Чакъров.

Турнирът по футбол 7 за купа „Проф. Иван Славков“ продължи 3 дни. В него участваха деца, родени през 2009 г., които се подготвят в отборите Олимпия ФК – София, Царско село 2015 (София), Славия (София), Национал (София), ДИТ (София), Локомотив 1929 (София), Левски (София), Том и Джери, Витоша 13, София Спорт, Витоша (Бистрица), Арис, Ферион (София), Барокко, Люлин и Елит (София).