Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите за "Треньор на годината" и "Отбор на годината" в 61-ото издание на анкетата "Спортист на годината". Церемонията се проведе тази вечер в "Арена Армеец". 

Спортист на годината стана световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин, треньор номер 1 е наставникът на женския национален отбор Петър Касабов, а отбор на годината е ансамбълът по художествена гимнастика.

"Това беше годината за Тайбе Юсеин и на ансамбъла по художествена гимнастика. Тайбе има съвсем друго настроение в последните години и се надявам да го запази", коментира Кралев.

"Нашите спортисти са най-добрите посланици на България. Те вдъхновяват много хора за благородни каузи, нашите спортисти са най-успешните българи. Изпращаме една много успешна година. Всеки от спортистите в Топ 10 заслужава мястото си, но има и много други заслужили, които не попаднаха в десетката - Ивет Горанова, Антъни Иванов, Станимира Петрова, Мелис Йонузова, Айк Мнацаканян и много други", добави спортният министър.