Кубрат Пулев гостува в студиото на "Тази неделя" по bTV навръх Националния празник Трети март. Една от най-големите ни спортни гордости говори за идолите, за семейството, за любовта към родината. Кобрата подчерта, че българите трябва да правим деца, като призна, че това е нещото, което му куца към момента. 

Попитан ако можеше да се роди отново, какво време от българската история би избрал, Пулев каза: "Бих живял във всички времена. Но няма как, житейските ни дни са по-малко. Може би под турското робство, защо не. От сегашната ми позиция, гледайки, дори да познавам Васил Левски, би било за мен нещо велико, макар че тогава е нямало как да го осъзная. Още от малък баща ми ни учеше и казваше, че това е най-великият българин."

"Татко със сигурност щеше да се гордее с мен. Аз вярвам, че се гордее и от горе, но със сигурност щеше да се гордее, защото ние сме негови производни, негови деца. Естествено, имаме и майка ни, която много допринесе за нашето развитие. Баща ми се занимаваше основно и изцяло с нас, беше отдаден на нас. На повечето хора не мога да обясня, но пожелавам на всяко едно дете такъв баща. За много неща обаче, за съжаление, би ме смъмрил сега. Може би в личен план - за деца. Трябва българите да правят деца, да се раждат. Аз съм, за съжаление, много не добър, а много лош пример в това отношение. Това ми е единственото, което ми куца, но смятам да се задвижа малко по-усилено в тази част", обеща Кубрат Пулев.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

А дали би отгледал децата си в България, той е категоричен: "Да, със сигурност. На много хора казвам, и дори с техните деца говорим, пред тях. Няма лошо, хубаво е хората да видят в чужбина какво е, но чак да си пращам аз детето... Не бих го направил, защото смятам, че примерът детето ти да бъде близо до теб е много по-важен." 

"Не мога да ги разбера. Това пак идва от чуждопоклонничеството на българина и от ниското му самочувствие. Имаме много добри университети, в които могат да завършат и да си бъдат до родителите, до семейството. А не да ходят в чужбина, без никакъв контрол... Един човек до към 23-24 г. е все още дете. Живял съм и в чужбина, гледал съм какво се случва, как се напиват и дрогират - супер безконтролна работа", разкри Пулев това, което се е случвало пред очите му.

"Въпрос на личен избор, но не забравяйте, че прекалената мотивация, прекаленото желание, също може да изиграе лоша шега на някого. Може да го направи нещастен и не на мястото си. Човек трябва да прецени и да следва мечтите си", подчерта боксьорът.

Самият Кубрат е идол на много деца, които мечтаят един ден да постигнат неговите успехи и да чуят химна след победа. "Не е нужно да бъдат като мен, но ако вземат дадени черти, биха им били от полза. Аз съм човек, който казва истината и говори това, което мисли. Който не казва нищо просто така. Обичам всичко да е затвърдено с факти и знания. Едно мнение, което е изградено не просто ей така - събудил съм се и така съм решил, ами е затвърдено от прочетено, гледано, изживяно", обясни Пулев. 

За причините България да е на челните места за най-нещастна нация, Кобрата коментира: "На първо място ще кажа - любовта към нас самите, към родината, към България. Това ни пречи, защото по този начин ние нямаме дух, нямаме сила, нямаме живец. Когато на един човек му е взета душата - той е инвалид. Трябва вяра. Това се възражда и смятам, че ще се възроди още повече... Доволен съм от себе си. Това, което промотирам, е България, самочувствието на българина, българският дух. Без да искам нищо в замяна"

"Вярвам, че всяко едно нещо може да се постигне. Няма невъзможни неща, колкото и да е клиширано. Моето мото е "Няма начин да няма начин". Смятам, че хората, ако не се опитват да се отърват леко, защото леко няма, а останат и се борят за България, няма как, не може да не може. Вярата е в самите нас. Когато човек повярва - това е първата крачка", завърши Кубрат Пулев.