Финландският Йокерит надви ЦСКА (Москва) с 2:1 след пет продължения в петия мач от полуфиналната серия на Западната Конференция на КХЛ. Срещата продължи 142:09 минути и стана най-продължителния двубой в историята на Континенталната хокейна лига. Предишният рекорд на Лигата от 126:14 минути беше поставен на 21 април 2014 година, когато Донбас (Донецк) победи Лев (Прага) с 4:3.

Мачът, включително с прекъсванията и почивките, продължи шест астрономически часа и в края бяха останали само 1/3 от зрителите, а деца по трибуните спяха, сгушени в родителите си. Браян О`Нийл даде аванс на Йокерит след 3:54 минути игра при числено предимство. Кирил Капризов изравни за ЦСКА в средата на първата третина, а след това повече от 130 минути нов гол не падна. Решителното попадение беше дело на Мика Ниеми след 142:09 минути игра.

Срещата предложи още един рекорд. Той беше постигнат от вратаря на финландския тим Кари Рамьо, който за продължителността на мача направи 83 спасявания. Това е с три повече от досегашното най-добро постижение на бившия вратар на Локомотив (Ярославъл) Къртис Самфорд. Стражът на ЦСКА (Москва) Иля Сорокин отрази 46 удара.

„Армейците“ от руската столица водят в серията с 3:2 победи. Следващият мач по програма трябва да се играе на 24 март (събота).

Шампионът СКА (Санкт Петербург) се класира за финалите на Западната Конференция, след като се наложи с 3:1 над Локомотив (Ярославъл) и спечели серията с 4:1. Иля Ковалчук и Вадим Шипачов се отличиха с по един гол и една асистенция за успеха. Точен беше и Иля Каблуков, а Мико Коскинен направи 16 спасявания. Иван Лекомцев се разписа за „железничарите“, а вратарят на тима от Ярославъл Александър Судницин отрази 30 удара.