Катрин Тасева записа много престижното пето място на Европейското първенство по художествена гимнастика в Гуадалахара (Испания). Невяна Владинова завърши 14-а. За последно пето място за България записа Силвия Митева през 2012 година. На тазгодишиното Европейско се игра само многобой без финали на отделните уреди, пише Красивата страна на спорта.

Катрин игра доста стабилно и в четирите си композиции. Тя стартира леко колебливо и с неточности с обръч (17.775). Както винаги, тя изигра разкошна топка и получи най-високата си оценка 19.400 с 10.7 за трудност. Последваха две грешки на бухалки, но и добра оценка 18.050 с над 10 за трудност. За финал Тасева трябваше да изиграе танцувалната лента и се раздаде за себе си и публиката като получи 18.350.

Много тежко състезание за Невяна Владинова. Примата на отбора ни, която пропусна голяма част от сезона заради контузия и записа само две международни състезания събра 66.700 точки. Неви започна с лента и получи 15.925 точки, като анализаторът на БНТ Маря Кънчева отбеляза, че е имало възел, заради който част от трудностите с тяло не са зачетени от съдиите. На обръча нещата се получиха почти отлично и съдиите й дадоха 18.500 точки. За съжаление грацията не успя да покаже разкошната си топка и уредът излезе извън килима в началото на изпълнението й, което е разконцентрира и имаше последвали колебания за 15.625 точки. За финал Владинова изглеждаше амбицирана с бухалки, но при изпълнение на фуете изпусна уред и взе 16.700. За Невяна Европейското важен опит, за да навлиза в състезателен ритъм след трите месеца, в които лекува травми на глезена и коляното.

12-а поредна европейска титла в многобоя за Русия. Победителка в състезанието е Арина Аверина със 79.250 точки. Състезателката, която също имаше много проблеми през сезона, беше най-стабилна и остави след себе си своята близначка Дина Аверина и великолепната в днешния ден Катерина Галкина от Беларус.